Bezorging binnen 5 werkdagen
Veilig betalen via o.a. iDeal en Klarna
Samengestelde borderpakketten
Planten voor groot gedeelte van eigen kwekerij
Bezorging binnen 5 werkdagen
Veilig betalen via o.a. iDeal en Klarna
Samengestelde borderpakketten
Planten voor groot gedeelte van eigen kwekerij

Plantspecificaties

Bloemkleur
Bij bloemkleur word aangeduid welke kleur de bloemen, pluimen of aren hebben. Kleuren kunnen verschillend worden geïnterpreteerd. Kleur kan ook variëren door invloeden van bodemsoort, vochtigheid en lichtinval. Foto's kunnen hierdoor onderling iets verschillen qua kleur. De bloemkleur van een plant of siergras kan het jaardoor veranderen, er zijn dan meerdere kleuren aangegeven.

Bladkleur
Met de Bladkleur word aangeduid welke kleur het blad van de plant of siergras.  Kleuren kunnen verschillend worden geïnterpreteerd. Kleur kan ook variëren door invloeden van bodemsoort, vochtigheid en lichtinval. Foto's kunnen hierdoor onderling iets verschillen qua kleur. De bladkleur van een plant of siergras kan het jaardoor veranderen, er zijn dan meerdere kleuren aangegeven.

Winterhard
Bij winterhard is aangegeven of een plant winterhard, redelijk winterhard of niet winterhard is. Dit is gebaseerd op het Nederlandse klimaat. 

Als een plant winterhard is kan de plant goed overwinteren in Nederland. Maar let op, er zijn planten die afsterven in de winter maar in het voorjaar waar fris uitlopen, ze zijn dan wel winterhard. 

Als een plant redelijk winterhard is kan deze overwinteren in Nederland, maar met strenge vorst (+/- 10 graden onder 0) raden wij aan om de planten af te dekken.

Als een plant niet winterhard is dan kan deze plant buiten niet overwinteren in Nederland. Wij raden aan om deze planten in de winter naar binnen te halen.

Bloeitijd
Met de bloeitijd word aangeduid wanneer er nieuwe bloemen, pluimen of aren in de plant komen. Dit word aangegeven in maanden. De werkelijke bloeitijd kan variëren van de aangegeven bloeitijd, dit is weersafhankelijk. Bij veel planten kunnen uitgebloeide bloemen gewoon in de plant blijven zitten, vaak zorgt dit voor een mooi winterbeeld. Als het wel nodig is om de uitgebloeide bloemen uit de plant te knippen is dit aangegeven in de uitgebreide omschrijving op de product pagina.

Planthoogte
Bij planthoogte word de volwassen planthoogte aangegeven. Deze hoogte is in de regel gemeten inclusief de bloei van de plant. De planthoogte in een gemiddelde hoogte en varieert door omstandigheden buiten. Bestelde planten hebben niet direct de aangegeven planthoogte. De meeste planten worden afgeknipt voordat ze worden verzonden, dit brengt geen schade toe aan de plant. De reden hiervoor is dat de plant dan meer energie in zijn wortels steekt, de plant word er dus sterker door.

Groenblijvend
Bij groenblijvend word aangegeven of een een plant of siergras zijn bladkleur behoud in de winter. Als een plant groenblijvend is behoud deze zijn kleur in de winter. Als een plant of siergras niet groenblijvend is sterft de plant af in de winter of verkleurt het blad van kleur in de winter. Meer informatie over het afsterven of verkleuren van het blad in winter staat vermeld bij de product pagina.

Standplaats
Met de standplaats word de ideale standplaats voor een plant aangeduid. Als er iets meer of minder zon op de plek schijnt als aangegeven zal de plant het wel doen, maar de bloei zal bijvoorbeeld niet optimaal zijn. We werken met zon, halfschaduw/halfzon en schaduw. Als er meer dan 5 uur per dag zon schijnt op de plek dan word zon aangegeven, als er tussen de 3-5 uur per dag zon schijnt dan word er gesproken over halfschaduw, als er minder dan 3 uur zon per dag op een plek schijnt spreekt men over schaduw. 

Aantal planten per vierkante meter
Bij het aantal planten per vierkante meter geven wij aan hoeveel planten er op 1 vierkante meter moeten worden ingeplant om een mooie volle border te krijgen die snel dicht zit. Deze aantallen zijn zo aangegeven dat een border binnen 2 jaar dicht gegroeid is. Ook hebben we rekening gehouden met de volwassen grote van de planten.