Bezorging binnen 5 werkdagen
Veilig betalen via o.a. iDeal en Klarna
Samengestelde borderpakketten
Planten voor groot gedeelte van eigen kwekerij
Bezorging binnen 5 werkdagen
Veilig betalen via o.a. iDeal en Klarna
Samengestelde borderpakketten
Planten voor groot gedeelte van eigen kwekerij

Garantie

Wij leveren onze planten af met 2 maand plantgarantie. Dit betekend dat als een plant na 2 maand nog geen teken van leven geeft, dat u contact met ons op kunt nemen. Wij gaan er wel vanuit dat u zich aan de onderstaande regels houdt.

Haal de planten na ontvangst z.s.m. uit de doos en controleer of de kluiten nog genoeg vochtig zijn, is dit niet het geval geef de planten dan royaal water. Voordat de planten verzonden worden zorgen wij ervoor dat de planten genoeg vochtig zijn, maar met warm weer verdampt het water snel. 

Wij raden aan om de planten z.s.m. in de grond te zetten, is dit niet mogelijk? Zet dan de planten op een schaduwrijke plek. 

De grond waarin de planten geplant worden moet los gemaakt zijn en vrij zijn van wortels en onkruiden. Een ruim plant gat zorgt ervoor dat de plant goed kan aanslaan en wortelen. Voor goede voeding kunt u potgrond of bemeste tuinaarde door de grond mixen. Pas op met bemeste tuinaarde, hier zitten grondstoffen in die jonge wortels kunnen beschadigen. Geef na het inplanten royaal water. 

De wortels hebben de eerste weken nog niet het vermogen om zelf genoeg water te zoeken, daarom is het belangrijk om de planten in de eerste weken na het aanplanten goed in de gaten te houden. Als het een week niet heeft geregend raden wij aan om te sproei (zelfs vroeg in februari al). Dit sproeien gebeurt bij voorkeur in de avonduren, hier mee kan worden voorkomen dat er verbranding aan het blad of de bloemen optreed. Een sproeibeurt moet minimaal 30 minuten duren, het water heeft dan genoeg tijd om de bodem te vullen met water. Dit is beter voor de wortels van de planten en siergrassen.

Het inplanten kan in principe het gehele jaar door omdat de planten worden geleverd in potjes. De 2 uitzonderingen hiervoor zijn:
- het mag niet vriezen;
- het mag niet warmer zijn dan 25 graden.

Inplanten in de zomer kan dus, maar hier zijn wel een aantal zaken die goed in acht genomen moeten worden:
- Plant bij voorkeur niet in de felle middagzon, doe dit in de avonduren of met bewolkt weer;
- Laat de kluit van de plant eerst goed volzuigen met water voordat de plant in de grond word gezet;
- Blijf de eerstkomende tijd na het inplanten royaal water geven.

Heeft u de bovenstaande stappen allemaal gevolgd maar bent u niet tevreden over het resultaat van de planten? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij kijken hoe wij u verder helpen.

Wij willen altijd goed gewortelde planten af leveren, maar als wij een nieuwe partij planten aanspreken kan het zijn dat de planten nog maar licht geworteld zijn. Dit kan geen kwaad voor de kwaliteit van de planten, deze zijn al wel sterk genoeg om aan te slaan in uw tuin.